Архива на претстави

Година:

ДАБОТ И АНГОРСКИТЕ ЗАЈАЦИ

Режисер:
МИЛЧИН, Илија

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Избор на музиката:
ПАВЛОВСКИ, Витомир

Актери:
КРСТЕВСКИ, Драги - Алојз Грибел
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Ана, негова сопруга
ПРЛИЧКО, Петре - Горбах, партиски шеф на околијата
ШИШКОВ, Ристо - Поц, професор
КОСТОВ, Димитар - Шмит, професор
ДИНЕВСКИ, Вукан - Д-р Церлебек, лекар
КИРОВ, Тома - Машник, келнер
ЏАМБАЗОВА, Анче - Марија, келнерка
НИНОВ, Славко - Јежи, Полјак
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Ценкер,член на Хитлеровата младина
КАМЏИЈАШ, Чедо - Блаб, член на хорот на Бремберг
АНДОНОВСКИ, Кирил - алтернација
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Земпер, член на хорот на Креценберг

Преведувач:
НАСТЕВ, Најден

Текст
ДАБОТ И АНГОРСКИТЕ ЗАЈАЦИ
Автор: ВАЛЗЕР, Мартин

  • Година:: 1969
  • Премиера:: 05.11.1969
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk