Архива на претстави

Година:

ФАРСА ЗА ХРАБРИОТ НАУМЕ (ИЛИ КАКО РАСТРБУШЕНТИЈ И МАСНОТИЈ ЗАРАБОТИЈА ПАРИ ЗА ГОСТИЛНИЦА)

Режисер:
МИЛЧИН, Владимир

Сценограф:
МАРКОВИЌ, Дарко

Костимограф:
МАРКОВИЌ, Дарко

Актери:
ЏУНДЕВА, Љупка - Доилката
АНДОНОВСКИ, Кирил - Војниче фалбаџиче
ПРЛИЧКО, Петре - Растрбушентиј
КОСТОВ, Димитар - Капетан Магдонос
ШИШКОВ, Ристо - Маснотиј
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Зигфрид Крампоносец
КРСТЕВСКИ, Драги - Науме
ЏАМБАЗОВА, Анче - Пирга

ПАНТОМИМСКИТЕ СЦЕНИ ГИ ИЗВЕДУВААТ:
ЈОВАНОВСКА, Катерина
ТРАЈКОВСКА, Катица
ДИМАНОВСКИ, Вангел
ЈОРДАНОВСКИ, Зоран
НИКОДИНОВСКИ, Љубиша
ПЕТКОВ, Владимир
ПЕЧИЈАРЕВСКИ, Кире
СТОЈАНОВСКИ, Ненад
ТУЛБЕВСКИ, Бранко

Текст
ФАРСА ЗА ХРАБРИОТ НАУМЕ (или КАКО РАСТРБУШЕНТИЈ И МАСНОТИЈ ЗАРАБОТИЈА ПАРИ ЗА ГОСТИЛНИЦА)
Автор: БОГДАНОВСКИ, Русомир

  • Година:: 1971
  • Премиера:: 01.03.1971
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk