Архива на претстави

Година:

ФИЛИП И ЈОНА


Режисер:
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија


Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо


Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада


Избор на музикаta:
СПИРОВСКИ, Кирил


Актери:
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Јона Гудман
КИРОВ, Тома - Филип Анањос
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Флоранс Гудман
АРСЕНСКА-ВЕЛМОЖАНИН, Драга - алтернација
ИВАНОВСКА, Добрила - Стела Гудман
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Гроф Харолд
ЈОВАНОВСКИ, Ацо - Ели
КАМЏИЈАШ, Чедо - Макредер
ЦЕКОВА, Стојка - Ангелина
ПОПОВ, Кирил - Судија
МИТРОВСКИ, Јордан - Флаерти
СТЕФАНОВСКИ, Ристо - Полјак
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Ламановец


Преведувач:
ЕЖОВ, Александар


Текст
ФИЛИП И ЈОНА
Автор: ШО, Ирвин

  • Година:: 1956
  • Премиера:: 29.03.1956
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk