Архива на претстави

Година:

ФИЗИЧАРИ

Режисер:
СТОЈАНОВ, Крум

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПАТРНОГИЌ, Јелена

Избор на музиката:
ПАВЛОВСКИ, Витомир

Актери:
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Херберт Георг Бојтлер - Њутн

ГЕШОСКИ, Димитар - Ернест Хајнрих Ернести - Ајнштајн
КИРОВ, Тома - алтернација
КОСТОВСКИ, Драги - Мебиус Јохан Вилхелм
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Г-ца Д-р Матилда Фон Цанд
ИСАЈА, Јон - Рихард Форст, полициски инспектор
ИСАЈА, Марја - Марта Бол, главна сестра
СТОЈАНОВА, Милица - Моника Штетлер
КАМЏИЈАШ, Чедо - Уве Сиверс, главен чувар
КРСТЕВСКИ, Драги - Оскар Роз, верски мисионер
СТАНОЕВИЌ, Радмила - Г-ѓа Лина Роз
КАРАКАЛЕВ, Јордан - Адолф Фридрих
ГРАВЧЕВ, Александар - Вилфрид Каспар
ЛУКАРЕВСКИ, Ѓокица - Јерг Лукас
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Судски лекар
КОЧОВСКИ, Таше - Гул, полицаец
СПАСОВСКИ, Стево - Блохер, полицаец

Текст
ФИЗИЧАРИ
Автор: ДИРЕНМАТ, Фридрих

  • Година:: 1963
  • Премиера:: 18.04.1963
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk