Архива на претстави

Година:

ГАЛЕБ

Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Избор на музиката:
ЧУЧКОВ, Владо

Актери:
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Ирина Николеавна Аркадина
ЈОВАНОВСКИ, Ацо - Константин Гаврилович Треплев
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Петар Николаевич Сорин
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Нина Михаилова Заречна
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Иља Афанасјевич Шамраев
ОЛЕЊИНА, Мира - Полина Андреева
ГЕШОСКА, Нада - Маша
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Борис Алексиевич Тригорин
ПОПОВ, Кирило - Евгениј Сергеевич Дорн
КОЧОВСКИ, Таше - Семјон Семјонович Медведенко
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Јаков
ПОПОВСКИ, Петар - Готвачот
ПАВЛОВА, Виолета - Собарицата

Текст
ГАЛЕБ
Автор: ЧЕХОВ, Антон Павлович

  • Година:: 1960
  • Премиера:: 19.04.1960
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk