Архива на претстави

Година:

ГЛЕМБАЕВИ

Режисер:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша

Сценограф:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша

Костимограф:
ГЕОРГИЕВСКА - ЈОВАНОВСКА, Мери

Актери:
СВЕТИЕВ, Владимир - Наци Глембај
ТАНЕВСКА, Мими - Бароница Кастели
РИСТАНОВСКИ, Никола - Др. Пхил. Леоне Глембај
ВЕТЕРОВА, Искра - Анелика Глембај
РУБЕН, Емил - Титус Андроникус Фабриции
ШЕХТАНСКИ, Александар - Др. мед. Паул Алтман
ЕНДРОВСКИ, Владимир - Др. Тхеол. ет Пхил Алојзие Зилбербрант
РИЗОВА, Магдалена - Оливер Глембај
МИКИЌ, Александар - Уланскиот Оберлајтнант Фон Балочански
СИМОНОВ, Јордан - Камердинерот

Техничка екипа:
БЛАГОЕВСКА, Зорица

Текст
ГОСПОДА ГЛЕМБАЕВИ
Автор: КРЛЕЖА, Мирослав

  • Година:: 1996
  • Премиера:: 17.5.1996
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk