Архива на претстави

Година:

ГЛОГОВИОТ ЏБУН

Режисер:
ПАНОВСКИ, Наум

Сценограф:
БАЈРАМ, Газанфер

Костимограф:
БАЈРАМ, Газанфер

Композитор:
ДИМУШЕВСКИ, Кокан

Избор на музиката:
ХРИСТОВ, Чедо и
ЌОРТОШЕВ, Кирил

Актери:
СВЕТИЕВ, Владимир - Мето
ЧАМИНСКИ, Александар - Петре
ХРИСТОВ, Чедо - Симон
КОСТОВСКИ, Душко - Трпе
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Стојан
ТАНЕВСКА, Мими - Стојна
КРСТЕВСКИ, Драги - Гробарот
ИВАНОВСКИ, Иво - Дончо
ШЕХТАНСКИ, Александар - Инспекторот
ГУЛЕВСКИ, Јусуф - Милиционерот

Текст
ГЛОГОВИОТ ЏБУН
Автор: ДИМИТРОВ, Братислав

  • Година:: 1985
  • Премиера:: 09.11.1985
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk