Архива на претстави

Година:

ГЛОРИЈА


Режисер:
МИЛЧИН, Илија


Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василије Цицо


Костимограф:
ГЛИШИЌ, Мира


Актери:
КИРОВ, Тома - Бискупот
ДИНЕВСКИ, Вукан - Дон Јере, секретар на бискупот
КОСТОВСКИ, Драги - алтернација
МИТРЕВСКИ, Данчо - Дон Зане, библиотекар на бискупијата
МИЛЧИН, Илија - алтернација
ИСАЈА, Јон - Дон Флорио, каноник
ШАУРЕК, Миодраг - алтернација
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Тома клисар
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Сестра Магдалена, Глорија
ПРЛИЧКО, Петре - Рикардо Козловиќ, Флоки Флеш
ЦЕКОВА, Стојка - Жена
КРСТЕВСКИ, Драги - Тони


Превод:
МИЛЧИН, Илија


Текст
ГЛОРИЈА
Автор: МАРИНКОВИЌ, Ранко

  • Година:: 1957
  • Премиера:: 22.02.1957
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk