Архива на претстави

Година:

ГОЦЕ


Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар
НИКОЛОВСКИ, Тодор


Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо


Костимограф:
ГЛИШИЌ, Мира


Избор на музиката:
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија


Актери:
ДАМЕВСКИ, Дарко - Огне
ПЕТРОВСКИ, Јосиф - Прв четник
ДУКОВСКИ, Самоил - Втор четник
КИРОВ, Тома - Стрико Андо
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Гоце
КОСТОВСКИ, Драги - Гуштанов
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Димо
КОЧОВСКИ, Ташео - Ѓорѓи
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Рангел и Трајан
ПУЦКОВА, Добрила - Дафина, негова жена
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Ристе, нивни син
ЦРВЕНКОВ, Благој - Васил
ДИНЕВСКИ, Вукан - Пане и Мувтија
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Стојна
ЈАКИМОВСКИ, Петре - Јогуртаџија и Мино
ТРАЈКОВСКИ, Димче - Фурнаџија и втор селанец
БОЖИНОВСКИ, Киро - Прв минувач
ВОЛЧЕВ, Димитар - Втор минувач, кајмакам и курир
ЦЕКОВА, Стојка - Неда
БОШКОВА, Мери - Јана, нејзина ќерка
ЗЛАТИНА, Лилјана - Цвета, сестра на Неда
МИЛЧИН, Илија - Тефик - бег
СТЕФАНОВСКИ, Ристо - Зија, негов брат, Крсто даскалот
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Прв слуга на Тефик - бег
КРСТЕВСКИ, Драги - Втор слуга на Тефик - бег и прв селанец
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Паша


Текст
ГОЦЕ
Автор: МАРКОВСКИ, Венко

  • Година:: 1951
  • Премиера:: 11.10.1951
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk