Архива на претстави

Година:

ГОЛЕМИОТ БРИЛЈАНТЕН ВАЛЦЕР

Режисер:
СТАВРЕВ, Бранко

Сценограф:
ГЕОРГИЕВСКИ, Владимир

Костимограф:
ГЕОРГИЕВСКИ, Владимир

Композитор:
КОНСТАНТИНОВ, Љупчо

Актери:
НИНОВ, Славко - Симон Вебер
КАРАНЏУЛОСКА, Соња - Клара
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана - Љубимката
КОСТОВСКИ, Душко - Волоѓа
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Докторот
ЧАМИНСКИ, Александар - Емерик
КАМЏИЈАШ, Чедо - Савле Павле
ВИТАНОВ, Томе - Рајко
КОСТОВ, Димитар - Постариот експерт за метафори
КОРУНОВСКИ, Кирил - Помладиот експерт за метафори
СКУБЕВ, Крсто - Капетанот
ШЕХТАНСКИ, Александар - Доберман
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица - Медицинска сестра
РАЈКОВСКИ, Илија - Прв болничар
ДИМОВСКИ, Славчо - Втор болничар
КИРЈАКОВСКА, Афродита - Референтката
ШУЛЕВСКИ, Тони - Гонителот
БРАНЃОЛИЦА, Вера - Жената со кукла
ГРЧЕВ, Кокан - Шопен

Преведувач:
ГУГУЛОВСКА, Плиска

Текст
ГОЛЕМИОТ БРИЛЈАНТЕН ВАЛЦЕР
Автор: ЈАНЧАР, Драго

  • Година:: 1986
  • Премиера:: 09.02.1986
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk