Архива на претстави

Година:

ГОЛЕМИОТ НОЖ

Режисер:
СТОЈАНОВ, Крум

Сценограф:
СТОЈАНОВ, Крум

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Избор на музиката:
БОЈАЏИЕВ, Драган

Актери:
ДАМЕВСКИ, Дарко - Чарли Касл
ПУЦКОВА, Добрила - Мерион Касл
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Смајли Кој
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Дикси Еванс
ЈОВАНОВСКИ, Ацо - Бади Блис
КИРОВ, Тома - Нат Данцигер
КАМЏИЈАШ, Чедо - Расел
ИСАЈА, Јон - Маркус Хоф
ЏУНДЕВА, Љупка - Кони Блис
ГЕШОСКИ, Димитар - Ханк Тигл
ИСАЈА, Марја - Пати Бенедикт

Преведувач:
МИЛЧИН, Илија

Текст
ГОЛЕМИОТ НОЖ
Автор: ОДЕТС, Клифорд

  • Година:: 1960
  • Премиера:: 24.04.1960
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk