Архива на претстави

Година:

ГОСПОДА ГЛЕМБАЕВИ


Режисер:
ПЛАОВИЌ, Раша


Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома


Костимограф:
ГЛИШИЌ, Мира


Актери:
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Наци, Игњат Глембај, банкар
БОШКОВА, Мери - Бароницата Кастели, негова втора жена
МИЛЧИН, Илија - Доктор Леонед Глембај, сина на Глембај од првата жена
ПУЦКОВА, Добрила - Сестра Ангелика Глембај, доминиканка, вдовица на најстариот син на Глембај, Иван
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Титус Андроникус Фабрици
ПРЛИЧКО, Петре - Д-р Пуба Фабрици Глембај, адвокат
КИРОВ, Тома - Д-р. Паул Алтман, лекар
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Д-р. Алојзие Зилбербрант, исповедник на бароницата
ЌОРТОШЕВ, Кирил - алтернација
КАМЏИЈАШ, Чедо - Улански оберлајтнант Фон Балочански
КОЧОВСКИ, Таше - Камердинер


Преведувач:
МИЛЧИН, Илија


Текст
ГОСПОДА ГЛЕМБАЕВИ
Автор: КРЛЕЖА, Мирослав

  • Година:: 1955
  • Премиера:: 07.02.1955
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk