Архива на претстави

Година:

ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА

режисерот:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Соработник на Режисер:
ЈАКИМОВСКА, Цветанка

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Избор на музиката:
БЕЉАН, Андреј

Актери:
КАМЏИЈАШ, Чедо - Сима Поповиќ
БОШКОВА, Мери - Живка, негова жена
КИРЈАКОВСКА, Афродита - Дара, ќерка
ВИТАНОВ, Томе - Рака, синче
КОСТОВ, Димитар - Чеда Урошевиќ, зет
АСЛИМОВСКИ, Никола - Д-р Нинковиќ, секретар на министерството за надворешни рботи
ПСАЛТИРОВ, Кирил - алтернација
КОЧОВСКИ, Таше - Риста Тодоровиќ, кожарски трговец
СВЕТИЕВ, Владимир - Пера Калениќ
КРСТЕВ, Драги - Пера, писар од административното одделение
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Вујко Васа
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - алтернација
ЦЕКОВА, Стојка - Тетка Савка
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - алтернација
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Тетка Даца
КИРОВСКИ, Тома - Јова Поп Арсин
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Тетин Панта, роднина на г-ѓа Живка
ВЕЛЈАНОВСКИ, Душко - Миле, негов син и момокот
ПУЦКОВА, Добрила - Соја, разведеница
ПОПОВ, Киро - Сава Мишиќ
ВРТЕВА, Веска - Учителката
ЏАМБАЗОВА, Анче - алтернација
КАРАНЏУЛОСКА, Соња - Анка, слугинка
ДОНЕВСКИ, Мирче - Прв жандарм
ЏУРОВСКИ, Александар - Прислужник од Министерството

ПСАЛТИРОВ, Кирил и АСЛИМОВСКИ, Никола - Втор жандар

Текст
ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА
Автор: НУШИЌ, Бранислав

  • Година:: 1977
  • Премиера:: 01.06.1977
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk