Архива на претстави

Година:

ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА

Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
КОСТОВСКИ, Драги - Сима Поповиќ
КОСТОВ, Димитар Митко - алтернација
БОШКОВА, Мери - Живка
ПУЦКОВА, Добрила - Дара
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Рака
ДИНЕВСКИ, Вукан - Чеда Урошевиќ
ХРИСТОВ, Чедо - алтернација
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Нинковиќ

КОЧОВСКИ, Таше - Риста Тодоровиќ
КИРОВ, Тома - Пера Калениќ
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Пера писар
КРСТЕВСКИ, Драги - алтернација
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Вујко Васа
ЦЕКОВА, Стојка - Тетка Савка
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Тетка Даца
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Јова Поп Арсин

МИРКОВСКИ, Пантелеј - Тетин Панта
АРСОВСКИ, Симеон - алтернација
СТАНОЕВИЌ, Радмила - Соја
ПОПОВ, Киро - Сава Мишиќ
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Учителка по англиски
ВРТЕВА, Веска - алтернација
КАМЏИЈАШ, Чедо - Полициски пристав
ЏУНДЕВА, Љупка - Анка
НИНОВ, Славко - Прислужник во министерството
ЛУКАРЕВСКИ, Ѓокица - Миле

КОСТОВСКИ, Драги - Момокот

 

Преведувач:
МИЛЧИН, Илија

Текст
ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА
Автор: НУШИЌ, Бранислав

  • Година:: 1965
  • Премиера:: 03.03.1965
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk