Архива на претстави

Година:

ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА

режисерот:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Соработник на Режисер:
ЈАКИМОВСКА, Цветанка

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
КАМЏИЈАШ, Чедо - Сима Поповиќ
БОШКОВА, Мери - Живка, негова жена
КИРЈАКОВСКА, Афродита - Дара, нивна ќерка
ВИТАНОВ, Томе - Рака, нивно синче
КОСТОВ, Димитар - Чеда Урошевиќ, нивни зет
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Д-р Нинковиќ, секретар на министерството за надворешни работи
КОЧОВСКИ, Ташке - Риста Тодоровиќ, кожарски трговец
СВЕТИЕВ, Владимир - Пера Калениќ
КРСТЕВ, Драги - Пера, писар во административното одделение
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - Вујко Васа
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Тетка Савка
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Тетка Даца
КИРОВСКИ, Тома - Јова Поп -Арсин
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Тетин Панта
ПУЦКОВА, Добрила - Соја, разведеница
ПОПОВ, Киро - Сава Мишиќ
ЏАМБАЗОВА, Анче - Учителката
КАРАНЏУЛОСКА, Соња - Анка
ДОНЕВСКИ, Мирче - Прв жандар
АРСОВСКИ, Петар - Втор жандар
КОСТОВСКИ, Душко - Прислужник во Министерството

Текст
ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА
Автор: НУШИЌ, Бранислав

  • Година:: 1983
  • Премиера:: 11.12.1983
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk