Архива на претстави

Година:

ГРАДСКИОТ СААТ

Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Соработник на режисерот:
СТАВРЕВ, Бранко

Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома

Костимограф:
ПАТРНОГИЌ, Јелена

Композитор:
ПАВЛОВСКИ, Витомир

Актери:
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Лилјан
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Марија
СТАНОЕВИЌ, Радмила - Анастасија
ЦЕКОВА, Стојка - Рајна
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Ѓорѓија
КОСТОВСКИ, Драги - Јонче
МИРКОВСКИ, Пантелеј - алтернација
ХРИСТОВ, Чедо - Ѓаконот
КРСТЕВСКИ, Драги - Коне
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Кочак
КИРОВ, Тома - Поп Ѓорѓија
АРСОВСКИ, Симеон - Зелениот
ПУЦКОВА, Добрила - Гена
ВРТЕВА, Веска - Ирина
КРСТЕВА, Катерина - Невена
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Драга
ЏУНДЕВА, Љупка - Верка
МИХАЈЛОВА, Вера - алтернација
КАМЏИЈАШ, Чедо - Ханс
ШИШКОВ, Ристо - Фајтонџиев

КОШОВСКИ, Таше - Бреглија

 

Текст
ГРАДСКИОТ СААТ
Автор: ЧАШУЛЕ, Коле

  • Година:: 1966
  • Премиера:: 16.02.1966
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk