Архива на претстави

Година:

ГРАЃАНИНОТ БЛАГОРОДНИК

Режисер:
ХРИСТОВ, Димитар

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПАТРНОГИЌ, Јелена

Композитор:
ДИМИТРОВ, Славе

Кореограф:
МИЛОСАВЛЕВА, Олга

Актери:
КОСТОВ, Димитар - Господин Журден
ЏАМБАЗОВА, Анче - Г-ѓа Журден
ПУЦКОВА, Добрила - алтернација
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана - Лусил
КИРЈАКОВСКА, Афродита - алтернација
НИНОВ, Славко - Клеонт
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Дорант
КОЛОЗОВА, Шенка - Доримена
ВИТАНОВ, Томе - Новиел
КРСТЕВА, Катерина - Николија
КАМЏИЈАШ, Чедо - Учител по музика
РУБЕН, Емил - Учител по танц
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - Учител по мечување
ХРИСТОВ, Чедо - Учител по филозофија
КРСТЕВСКИ, Драги - Кројачот
НАУМЧЕВСКИ, Љупчо - Пјер
МЛАДЕНОВ, Николче - Жан

Преведувач:
СТЕФАНОВСКИ, Димитар К.

Текст
ГРАЃАНИНОТ БЛАГОРОДНИК
Автор: МОЛИЕР, Жан Батист Поклен

  • Година:: 1982
  • Премиера:: 07.03.1982
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk