Архива на претстави

Година:

ГРОФОТ МИЛИВОЈ

Забелешка
Лектор Весна Ацевска.

Драматург:
АЛЕКСИЕВ, Александар

Режисер:
ОСМАНЛИ, Димитрие

Сценограф:
ЈОВАНОВ, Љупчо

Костимограф:
ДОНЧЕВА, Елена

Композитор:
СЕРАФИМОВ, Венко

Кореограф:
ГРАДИШКИ, Душка

Актери:
МИКИЌ, Александар - Миливој
АНДОНОВСКИ, Кирил - Претседателот
ШЕХТАНСКИ, Александар - Спиро
ЈАЧЕВ, Владимир - Столе
АНГЕЛОВСКА, Звездана - Смиљана
АРСОВСКИ, Петар - Павле
ЛЕВИ, Нино - Мате
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Началникот
СИМОНОВ, Јордан - Командирот
КОРУНОВСКИ, Кирил - Тодоровиќ
ВЛАХОВ, Гоце - Прв одборник
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица - Пејачката
ШУМИНОВСКИ, Боривоје - Прв полицаец
РИСТЕВСКИ, С - Втор полицаец

Текст
ГРОФОТ МИЛИВОЈ
Автор: КРЛЕ, Ристо

  • Година:: 2001
  • Премиера:: 16.03.2001
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk