Архива на претстави

Година:

ГУШТЕРИЦА

режисерот:
ЛАЗАРОВ, Евгениј

Соработник на Режисер:
ПОП - ЃОРЧЕВ, Александар

Сценограф:
ЕПОВ, Николај

Костимограф:
ЕПОВ, Николај

Музиката е на:
ЛЕБ И СОЛ

Актери:

Родот на бизоните:
ЏУРОВСКИ, Александар - главатарот
КАМЏИЈАШ, Чедо - во алтернација
ПОПОВСКА, Јасмина - Гуштерицата
ТРПКОВА, Синоличка - алтернација
БОЈКОВСКИ, Љубомир - Ушлестиот
ЧАМИНСКИ, Александар - Борецот
ПСАЛТИРОВ, Кирил - алтернација
РУБЕН, Емил - Красноречивиот
ХРИСТОВ, Чедо - алтернација
АРСОВСКИ, Петар - Женкарот
ГУЛЕВСКИ, Јусуф - Долгото носе
КИСЕЛИЧКА, Дубравка - Желчето
ВЛАХОВ, Гоце - Штрблото
ИВАНОВА, Катина - Главната жена
КИСЕЛИЧКА, Снежана - Слабата жена
КОЧОВСКА, Тања - Жената на красноречивиот

Родот на скорпиите:
ЌОРТОШЕВ, Кирил - советникот
КОЧОВСКИ, Таше -  алтернација
ШЕХТАНСКИ, Александар - Грабнувачот
ЈОЛЕВСКИ, Ѓорѓи - алтернација
КОСТОВСКА, Стојна - Пеачката
ВРТЕВА, Марија - алтернација
РИСТОСКИ, Кирил - Лисестиот
ЏУНДЕВА, Љупка - Мајката
ВРТЕВА, Веска - алтернација
ЏАМБАЗОВА, Анче - Свекрвата
ТОДОРОВСКА, Даница - рипката
АНДРЕЕВА, Емилија - алтернација

Преведувач:
МАРКУС, Саша

Текст
ГУШТЕРИЦА
Автор: ВОЛОДИН, Александар

  • Година:: 1986
  • Премиера:: 06.10.1986
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk