Горчливите солзи на Петра фон Кант

Архива на претстави

Година:

ПЛАТОН КРЕЧЕТ


Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар


Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома


Актери:
МИЛЧИН, Илија - Платон
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - алтернација
ГОДИНА АЌИМОВИЌ, Милена - Лида
СТОЈАНОВ, Крум - Стјопа
ЦРВЕНКОВ, Благој - алтернација
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Валја
ПУЦКОВА, Добрила - алтернација
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Терентиј
ПРЛИЧКО, Петре - Аркадиј
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Марија
ЌОСТАРОВ, Димитар - Павел
ТОМОВСКА, Марија - Маја
АРСЕНСКА-ВЕЛМОЖАНИН, Драга - Христина
БОШКОВА, Мери - алтернација
ТОДОРОВА, Славица - Бочкјарова
ФИЛИПОВА, Оливера - алтернација
ЧОРЕВСКИ, Трајко - Васја
ТЕШАНОВА, Елена - Олја
ПРЛИЧКОВА, Деса - алтернација
ГАШЕВСКИ, Владимир - Секретарот


ЏУВАЛЕКОВСКИ Илија - Алтернација


СТЕФАНОВСКИ, Мирко - Асистентот


Учествуваат и:
МАРКУС, Саша/Александар
КИРОВ, Тома
ТРАЈКОВСКИ, Димче


Преведувач:
КОНЕСКИ, Блаже


Текст
ПЛАТОН КРЕЧЕТ
Автор: КОРНЕЈЧУК, Александар


  • Година:: 1945
  • Премиера:: 03.04.1945
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?