Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ШИНЕЛ

Режисер:
АСЛИМОВСКИ, Никола

Сценограф:
АСЛИМОВСКИ, Никола

Кореограф:
АСЛИМОВСКИ, Никола

Актери:
АСЛИМОВСКИ, Никола - Акакие Акакиевич
ЦЕКОВА, Стојка - Газдарицата
ХАЏИ ПЕТРУШЕВ, Ѓоше - Вториот стражар; Трговецот; Директорот
ПОП-МИХАЈЛОВ, Филемон - Генералот; Важната личност, порано неважна
ЈАНЕВСКИ, Пенчо - Пријател на важната личност; Првиот стражар
ЕФРЕМОВ, Трајче - Петрович, кројач; Лекарот; Виолинистот

Други учесници:
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана
КИРЈАКОВСКА, Афродита
ПАВЛОВ, Павле
СТОЕВА, Данче

Текст
ШИНЕЛ
Автор: ГОГОЉ, В. Н.

  • Година:: 1975
  • Премиера:: 02.04.1975
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?