Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ШКОЛА ЗА ОЗБОРУВАЊЕ

Режисер:
МИЛЧИН, Илија

Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Композитор:
НИКОЛОВСКИ, Властимир

Актери:
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Сер Питер Тизл
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Сер Оливер Серфес
МИТРОВСКИ, Јордан - Сер Хари Бампер
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Сер Бенџамин Бекбајт
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Џозеф Серфес
КОСТОВСКИ, Драги - Чарлс Серфес
БОЖИНОВСКИ, Киро - Керлес
ИСАЈА, Јон - Крабтри
КОЧОВСКИ, Таше - Раули
КИРОВ, Тома - Мозес
ПОПОВ, Кирило - Трип
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Г-ѓа Тизл
ПУЦКОВА, Добрила - Г-ѓа Снирвел
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Г-ѓа Кандор
ЏУНДЕВА, Љупка - Марија
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Слуга на Џозеф
ПАВЛОВА, Виолета - Слугинка на г-ѓа Тизл
КРСТЕВСКИ, Драги - Слуга на сер Питер Тизл

Преведувач:
МИЛЧИН, Илија

Текст
ШКОЛА ЗА ОЗБОРУВАЊЕ
Автор: ШЕРИДАН, Р.Б.

  • Година:: 1959
  • Премиера:: 08.10.1959
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?