Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ШУМА

Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома

Костимограф:
ГЛИШИЌ, Мира

Актери:
ГЕШОСКА, Нада - Раиса Павловна Гурмишска, вдовица, богата поседничка
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Аксиња Даниловна, нејзина далечна роднина
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Евгениј Аполонович Милонов
ПОПОВ, Кирило - Уар Кирилич Бодаев, кавалериски офицер во пензија
СТЕФАНОВСКИ, Ристо - Иван Петрович Восмибратов, трговец
ДАМЕВСКИ, Дарко - Петар, негов син
КОСТОВСКИ, Драги - Алексеј Сергеевич Буланов, младич што не доучил гимназија
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Несреќников Генадиј
ПРЛИЧКО, Петре - Среќников Аркадиј
КИРОВ, Тома - Карп, лакеј на Гурмишска
АРСЕНИЕВИЌ, Драга - Улита, економка
БОШКОВСКИ, Илија - Терењка, момче кај Восмибратов

Преведувач:
МИЛЧИН, Илија

Текст
ШУМА
Автор: ОСТРОВСКИ, А. Н.

  • Година:: 1959
  • Премиера:: 22.02.1959
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?