Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ШВЕЈК ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

Режисер:
ДИНЕВСКИ, Вукан

Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Композитор:
АДАМИЧ, Бојан

Актери:
ПРЛИЧКО, Петре - Швејк, трговец со кучиња во Прага
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Балоун, негов пријател, фотограф
ПУЦКОВА, Добрила - Ана Копецка, крчмарка "Кај криглата"
ЈОВАНОВСКИ, Ацо - Младиот Прохаска, нејзин обожавател, син на месар
ПОПОВ, Киро - Бретшнајдер, гестаповец и германски воен лекар
ДАМЕВСКИ, Дарко - Булингер, шарфирер во СС
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Ана, слугинка
ЏУНДЕВА, Љупка - алтернација
ПАЖИН, Дивна - Кати, нејзина пријателка
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Пијан есесовец и војник во затворот
КИРОВ, Тома - Првиот гостин
КОСТОВСКИ, Драги - Вториот гостин и оној што умира
ЦЕКОВА, Стојка - Продавачката
КАМЏИЈАШ, Чедо - Есесовецот Милер и Геринг
КОЧОВСКИ, Таше - Индивидуумот и искривениот
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Вооружен германски војник и Геблс
СТАНКОВСКИ, Војо - Војник што носи храна и неугледниот
СПАСОВСКИ, Стево - Војник што носи храна
ГЕШОСКИ, Димитар - Маж со патерици
ИСАЈА, Јон - Беранек
КРСТЕВСКИ, Драги - Хитлер

ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Сообраќаен офицер

Преведувач:
МАТЕВСКИ, Матеја
БОЈАЏИЕВ, Димитар

Текст
ШВЕЈК ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА
Автор: БРЕХТ, Бертолт

  • Година:: 1963
  • Премиера:: 18.02.1963
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?