Архива на претстави

Година:

ТРИ СЕСТРИ

Режисер:
МИЛЧИН, Илија

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Композитор:
АВРАМОВСКИ, Ристо

Актери:
ШИШКОВ, Ристо - Прозоров Андреј Сергеевич
ЏУНДЕВА, Љупка - Наталија Ивановна, негова свршеница, подоцна жена
БОШКОВА, Мери - Олга
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Маша
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Ирина
КИРОВ, Тома - Кулиган Фјодор Илич, гимназиски професор, маж на Маша
КОСТОВ, Димитар - Вершинин Александар Игнатјевич, потполковник, командант на батерија
КОСТОВСКИ, Драги - Тузенбах Николај Љвович, барон, поручник
ДИНЕВСКИ, Вукан - Салјониј Василиј Василевич, капетан 2 класа
ПРЛИЧКО, Петре - Чебуткин Иван Романович, воен лекар
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Федотик Алексеј Петрович, потпоручник
АНДОНОВСКИ, Кирил - Роде Владимир Карлович, потпоручник
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Ферапонт, прислужник од Земската управа
ЦЕКОВА, Стојка - Анфиса, дадилка

Преведувач:
ЕЖОВА, Лидија

Текст
ТРИ СЕСТРИ
Автор: ЧЕХОВ, Антон Павлович

  • Година:: 1970
  • Премиера:: 10.05.1970
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk