Архива на претстави

Година:

ТРОИЛ И КРЕСИДА

Премиера: 28.07.2010 – Скопско лето / Куршумли Ан

 

Автор: Вилијам Шекспир

Режисер: Љубиша Ристиќ

 

Сценограф: Валентин Светозарев

Костимограф: Мери Георгиевска – Јовановска, Александра Митевска

Музички соработници: Габор Ленџел, Симон Киселички

Кореограф: Гордана Деан Поп Христова, Симона Спировска, Нина Гачиќ

Драматрург: Ивана Нелковска

Корепетитор: Невена Рачиќ, Бојана Рачиќ

Видео проекции: Николина Кујача

 

Актери:
Борче Начев - Троил

Николина Кујача - Кресида

Јордан Симеонов - Пандар

Никола Ристановски - Агамемнон

Владо Јовановски - Нестор

Трајче Георгиев - Улис

Билјана Беличанец – Алексиќ - Ахил

Владимир Јачев - Патрокло

Александар Микиќ - Терси

Јелена Јованова - Елена

Игор Стојчевски - Парис

Игор Ангелов - Ајант

Оливер Митковски - Диомед

Сашко Коцев - Хектор

Томе Витанов - Пријам

Гораст Цветковски - Енеј

Даница Георгиевска - Андромаха

Драгана Костадиновска - Касандра

Александар Џуровски - Калхант

Гоце Влахов - Пролог

Славиша Кајевски - Александар

Кирил Коруновски - Слуга

Александар Шехтански - Менелај

Кирил Поп-Христов – Антенор

Кристина Ласовска – Слугинката на Елена

Катерина Ановска – Слугинката на Елена

Софија Насевска – Слугинката на Елена

Дарја Ризова – Слугинката на Елена

Ана Костовска

Драгана Босниќ – Миленковска

Владимир Ендровски

Катина Иванова

Благица Трпкосвска

Стојна Костовска

Снежана Киселичка

Јасмина Поповска

Соња Каранџуловска

Снежана Конеска – Руси

Жаклина Стефковска

Нино Леви

Марија Новак

Васил Шишков

Зорица Стојановска

Емилија Андреева

Афродита Кирјаковска

Соња Стамболџиоска

Славица Ковачевиќ – Јовановска

Нина Гачиќ

Жаклина Петровска

Надежда Петровска

Јелена Мијатовиќ

Весна Стојановска

Симона Спировска

Атанас Атанасовски

Стефанија Зисовска

Бојан Кировски

Мирослав Петковиќ

Ненад Митевски

Кристијан Светиев

Слаѓана Вујошевиќ

Ана Кавкалевска

Тина Трпковска

Жарко Димовски

Валентин Костадиновски

Ева Скендеровска

Јана Пауновска

Соња Русевска

Весна Гавриловска

Илина Ивановска

Наташа Костовска

Александра Кочовска

Ѓорѓи Шаревски

Џијан Емин

Кирил Туфучиевски

Славче Коцев

Владан Дробицки

Горан Јанев

Драганчо Младеновски

Трајче Давков

Александар Поп Христов

  

Техничка екипа:
Никола Кимовски - инспициент
Перо Стратов - инспициент
Илија Тарчуговски – светло мајстор
Дизајн на претстава: Емил Петров

  • Година:: 2010
  • Премиера:: 28.07.2010
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk