Архива на претстави

Година:

ТРОИЛ И КРЕСИДА

режисерот:
СЛАВЕНСКИ, Златко

Соработник на Режисер:
ЃУЗЕЛ, Богомил

Сценограф:
СВЕТОЗАРЕВ, Валентин

Костимограф:
ДОНЧЕВА, Елена

Композитор:
АТАНАСОВСКИ, Игор

Актери:
ТАНЕВСКА, Мими - Кресида
ВЕЛИНОВ, Сенко - Троил
ЃОРГИЕВ, Трајче - Пандар/ Улис
ЈОВАНОВСКИ, Владо - Хектор/ Ахил
СИМОНОВ, Јордан - Раскажувачот/ Тресит
МИХАЈЛОВСКИ, Тони - Енеј/ Диомед
ШЕХТАНСКИ, Александар - Пријам/ Агамемнон
РИЗОВА, Магдалена - Касандра/ Патрокле
МИКИЌ, Александар - Ајант
БЕЛИЧАНЕЦ АЛЕКСИЌ, Билјана - Андромаха

Текст
ТРОИЛ И КРЕСИДА
Автор: ШЕКСПИР, Вилијам

Лектор:

НЕДАНОВСКА, Цветанка

  • Година:: 1993
  • Премиера:: 30.09.1993
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk