Архива на претстави

Година:

УЖАЛЕНА ФАМИЛИЈА


Режисер:
ПРЛИЧКО, Петре


Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома


Актери:
ПРЛИЧКО, Петре - Агатон Арсиќ, околиски началник во пензија
СТЕФАНОВСКИ, Борис - алтернација
ВИДОВ, Тома - Танасие Димитриевиќ
ТРАЈКОВСКИ, Димче - Прока Пуриќ, општински чиновник
КИРОВ, Тома - Трифун Спасиќ, безработен граѓанин
ЛАХЧАНСКИ, Киро - Мика Станимировиќ
СТЕФАНОВСКИ, Мирко – д-р Петровиќ, адвокат
ЗЛАТИНА, Лилјана - Симка, жена на Агатон
СТЕФАНОВИЌ, Вишња - Вида, жена на Танасие
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Гина, жена на Прока
ЦЕКОВА, Стојка - Сарка
ШУКОВИЌ, Наталија - Тетка
АРСОВА, Љупка - Даница


Преведувач:
МИЛЧИН, Илија


Текст
УЖАЛЕНА ФАМИЛИЈА
Автор: НУШИЌ, Бранислав

  • Година:: 1951
  • Премиера:: 09.01.1951
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk