Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВАЛПУРГИСКА НОЌ/ ИЛИ ЧЕКОРИТЕ НА КОМАНДОРОТ

Режисер:
ПОРТНОВ, Владимир

Сценограф:
ЕПОВ, Николај

Костимограф:
ЕПОВ, Николај

Актери:
ВЛАХОВ, Гоце - Лекар, началник во болницата, (страшниот доктор)
ТРПКОВА, Синоличка - Натали, медицинска сестра
ИВАНОВА, Катина - Тамарочка, медицинска сестра
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица - Лјуси, медицинска сестра
ЏУРОВСКИ, Александар - Борењка, по прекар Кршимуцка, медицински брат
СВЕТИЕВ, Владимир - Гурјевич
АНДОНОВСКИ, Кирил - Прохоров, старешина на третата соба
РУБЕН, Емил - Алјоха, по прекар Дисидент, оружјеносач на Прохоров
ЧАМИНСКИ, Александар - Михалич, контраадмирал
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Вова, меланхолично старче од село
ДОНЕВСКИ, Мирче - Серјожа Клејнмихел, кроток визионер
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - Витја, срамежлив лапач
КАМЏИЈАШ, Чедо - алтернација
ГУЛЕВСКИ, Јусуф - Стасик, декламатор и одгледувач на цвеќиња
АРСОВСКИ, Петар - Колја, интелектуалец и лигуш
ЛЕВИ, Нино - Пашка Јерјомин, комсомолски организатор на третата болничка соба
ШЕХТАНСКИ, Александар - Хохулја, стар сексуален мистичар и сатанист

Текст
ВАЛПУРГИСКА НОЌ/ или ЧЕКОРИТЕ НА КОМАНДОРОТ
Автор: ЕРОФЕЕВ, Венедикт

Лектор:

НЕДАНОВСКА, Цветанка

  • Година:: 1990
  • Премиера:: 20.10.1990
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?