Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВЕЈКА НА ВЕТРОТ - Премие


Режисер:
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка


Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома


Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада


Избор на музика:
ЧУЧКОВ, Владо


Актери:
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Магда, негова жена
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Велко, иселеник
ДИНЕВСКИ, Вукан - Џими, син на Велко
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Мејбл, собарица
ОЛЕЊИНА, Мира - алтернација
ПЕТРОВСКИ, Јосиф - Доктор Џонсон


Текст
ВЕЈКА НА ВЕТРОТ
Автор: ЧАШУЛЕ, Коле

  • Година:: 1958
  • Премиера:: 01.04.1958
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?