Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВЕНЕЦИЈАНСКИ БЛИЗНАЦИ

Режисер:
ДИНЕВСКИ, Вукан

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
КИРОВ, Тома - Доторе Баланѕони
ЏУНДЕВА, Љупка - Розаура
ПОПОВ, Киро - Панкрацио
КРСТЕВСКИ, Драги - Ѕането
КОСТОВ, Димитар - Тонино
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Беатриче
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Флориндо
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Бригела
ЏАМБАЗОВА, Анче - Коломбина
ХРИСТОВ, Чедо - Арлекин
КАМЏИЈАШ, Чедо - Полициски капетан
ЛУКАРЕВСКИ, Ѓокица - Носачот
ТАНЕЛОВСКИ, Љупчо - Марцио
АРСОВСКИ, Петар - Прв полицаец
ГИЕВ, Борче - Втор полицаец

Преведувач:
КИТАНОВСКИ, Наум

Текст
ВЕНЕЦИЈАНСКИ БЛИЗНАЦИ
Автор: ГОЛДОНИ, Карло

  • Година:: 1968
  • Премиера:: 12.12.1968
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?