Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВЕНЕЦИЈАНСКИОТ ТРГОВЕЦ

Режисер:
КЛАЈН, Хуго

Соработник на режисерот:
МИЛЧИН, Владимир

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Венецијански дужд
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Марокански кнез
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Арагонски кнез
МИЛЧИН, Илија - Антонио, венецијански трговец
КОСТОВ, Димитар - Басанио, негов пријател, кандидат за раката на Порција
ДИНЕВСКИ, Вукан - Грацијано
КАМЏИЈАШ, Чедо - Соланио
КОСТОВСКИ, Драги - Салерио
ХРИСТОВ, Чедо - Лоренцо, саканиот на Џесика
ПРЛИЧКО, Петре - Шајлок, богат Евреин
ПОПОВ, Киро - Тубал, Евреин, негов пријател
КРСТЕВСКИ, Драги - Ланчелот Гобо, слуга на Шајлок
КИРОВ, Тома - Стариот Гобо, татко на Ланчелот
НИНОВ, Славко - Балтазар, слуга на Порција
АНДОНОВСКИ, Киро - Стефано, слуга на Порција
ДОНЕВА ЧУЧКОВА, Вукосава - Порција, богата наследничка
ЏУНДЕВА, Љупка - алтернација
ЏАМБАЗОВА, Анче - Џесика, ќерка на Шајлок
КОСТОВСКИ, Душко - Писарот
МАДИЌ, Радован - Леонардо

Преведувач:
СТАЛЕВ, Ѓорѓи

Текст
ВЕНЕЦИЈАНСКИОТ ТРГОВЕЦ
Автор: ШЕКСПИР, Вилијам

  • Година:: 1970
  • Премиера:: 15.11.1970
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?