Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВЕСЕЛИОТ СОН

[vc_row][vc_column]


Препеал:
ИВАНОВСКИ, Гого


Режисер:
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка


Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко


Костимограф:
ГЛИШИЌ, Мира


Композитор:
ПРОКОПИЕВ, Трајко


Избор на музиката:
СПИРОВСКИ, Кирил


Актери:
БОЖИНОВСКИ, Киро - Во прологот: Андрујша Попов, обично момче
СТОЈАНОВА, Милица - Љуба, обично девојче
ГЕОРГИЕВА, Дивна - Клава, обична другарка
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Дедото, обично старче
АРСЕНИЕВИЌ, Драга - Докторот, обичен лекар
КОЧОВСКИ, Таше - Во кралството на карти: Силвио, крал купа од рало карти
ЈОВАНОВСКИ, Ацо - Тераља, негов син, валет купа
КРСТЕВСКИ, Драги - Панталоне, министер со портфељ, валет каро
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Бригела, министер без портфељ, валет пик
ЏУНДЕВА, Љупка - Клариче, кокона спатија
ИВАНОВСКА, Добрила - алтернација


АРСЕНИЕВИЌ, Драга - Моргана, маѓосничка


МИРКОВСКИ, Пантелеј - Уншвер, маѓепсник и волшебник
КАМЏИЈАШ, Чедо - Шутот
ЧЕПИНЧИЌ, Мира - Шестката
СТОЈАНОВА, Љубица - Седумката
СТЕФАНОВСКИ, Ристо - Началник на кралската стража
МАНОВА, Милица - Радоста
ТОДОРОВСКИ, Божидар - Песот
АНГЕЛОВСКИ, Шишман - Живата врата
СПАСОВСКИ, Димитар - алтернација
МИТРОВСКИ, Јордан - Финалот


Преведувач:
МИЛЧИН, Илија


Текст
ВЕСЕЛИОТ СОН
Автор: МИХАЛКОВ, Сергеј

  • Година:: 1957
  • Премиера:: 03.02.1957
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?