Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВЕШТЕРКИТЕ ОД САЛЕМ


Режисер:
МИЛЧИН, Илија


Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо


Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада


Актери:
КИРОВ, Тома - Семјуел Парис
СТОЈАНОВА, Милица - Бети Парис, негова ќерка
ЦЕКОВА, Стојка - Титјуба, негарка, негова робинка
БОШКОВА, Мери - Абигејла Вилијамс, внука од сестра на Парис
ИВАНОВСКА, Добрила - Сузана Волкот
ЏУНДЕВА, Љупка - алтернација
ОЛЕНИНА, Мира - Ен Путнем
КОСТОВСКИ, Драги - Томас Путнем


ЏУНДЕВА, Љупка - Луис, нивна слугинка
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Мери Ворн, слугинка на Проктор
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Џон Проктор
ПУЦКОВА, Добрила - Ребека Нерс
КОЧОВСКИ, Таше - Џил Кори
ДИНЕВСКИ, Вукан - Џон Хејл, свештеник од Беверли
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Елизабета Проктор, жена на Проктор
СТЕФАНОВСКИ, Ристо - Франсис Нерс
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Езекил Чивер
ШАУРЕК, Миодраг - Херик, шериф
ДАМЕВСКИ, Дарко - алтернација
ДУКОВСКИ, Самоил - Хедорн, судија
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Денфорт, пратеник од гувернерот
АРСЕНИЕВИЌ, Драга - Сара Гуд
КАМЏИЈАШ, Чедо - Хопкинс, стражар


Преведувач:
МИЛЧИН, Илија


Текст
ВЕШТЕРКИТЕ ОД САЛЕМ
Автор: МИЛЕР, Артур

  • Година:: 1955
  • Премиера:: 19.12.1955
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?