Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВИШНОВАТА ГРАДИНА

Режисер:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша

Сценографи:
ГЕОРГИЕВСКИ, Љубиша и
ЈОВАНОВСКИ, Кирил

Костимограф:
ГЕОРГИЕВСКА - ЈОВАНОВСКА, Мери

Актери:
ТАНЕВСКА, Мими - Раневска Љубов Андреевна, спахијка
ШИЈАК, Арна - Ања, нејзина ќерка
ВЕТЕРОВА, Искра - Варја, нејзина посвоена
СВЕТИЕВ, Владимир - Гаев Леонид Андреевиќ, брат на Раневска
РИСТАНОВСКИ, Никола - Лепахин Ермолај Алексеевиќ, трговец
ЈОВАНОВСКИ, Владо - Трофимов Петар Сергеевич, студент
РУБЕН, Емил - Симеонов
РИЗОВА, Магдалена - Марлота Ивановна, гувернанта
ЛЕВИ, Нино - Епиходов Семјон Пантелеевич, книговодител
КУЈАЧА, Николина - Дуњаша, собарица
СТОЈАНОВА, Милица - Фирса, старица
СИМОНОВ, Јордан - Јаша, млад лакеј
ШЕХТАНСКИ, Александар - Минувач, просјак

Текст
ВИШНОВАТА ГРАДИНА
Автор: ЧЕХОВ, Антон Павлович

Лектор:

НЕДАНОВСКА, Цветанка

  • Година:: 1997
  • Премиера:: 25.12.1997
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?