Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВИТЕЛ

Режисер:
СТАВРЕВ, Бранко

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Композитор:
ЗОГРАФСКИ, Томислав

Кореограф:
МИЛОСАВЛЕВА, Олга

Актери:
КОСТОВСКИ, Драги - Затвореникот
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Дежурниот
КОСТОВ, Димитар - Двојник на Иследникот
РОБЕВ, Ѓорѓи - Втор другар
КРСТЕВА, Катерина - Прва другарка

ЗАТВОРЕНИЦ:
СТОЈАНОВИЌ, Александар
СУВАЧАРЕВИЌ, Живоин
ЦРВЕНОВ, Марин
ДИНЕВСКИ, Вукан - Иследникот
ХРИСТОВ, Чедо - Двојникот на Затвореникот
НИНОВ, Славко - Прв другар
ЏАМБАЗОВА, Анче - Трет другар
ВРТЕВА, Веска - Втора другарка
ШУЛЕВСКИ, Тони
ХУСЕИН, Екрем
ПОПЛАВСКИ, Борис
МИЛОСАВЛЕВА, Олга
БРАНЃОЛИЦА, Вера
ШУЛЕВСКА, Цветанка
АНЧЕВА, Лиле

Текст
ВИТЕЛ
Автор: ЧАШУЛЕ, Коле

  • Година:: 1968
  • Премиера:: 01.03.1968
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?