Сите сме птици

Архива на претстави

Година:

ВЛАСТ


Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар


Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо


Актери:
ПРЛИЧКО, Петре - Милое
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Арсо
ГОДИНА АЌИМОВИЌ, Милена - Мара
ЦРВЕНКОВ, Благој - Слугата од министерството
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Добросав
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Мица
ГАШЕВСКИ, Владимир - Кумот
КАЛМИКОВА, Г. - Кумата
СТОЈАНОВ, Крум - Министерот
ПЕНЧЕВА, Лили - Лепосава


Текст
ВЛАСТ
Автор: НУШИЌ, Бранислав

  • Година:: 1945
  • Премиера:: 26.10.1945
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk

 

Какви известувања сакате да добивате?