Архива на претстави

Година:

ВО АГОНИЈА

Режисер:
ПЛАОВИЌ, Раша

Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома

Актери:
КОНДОВА-ЗАФИРОВСКА, Тодорка - Лаура
МИЛЧИН, Илија - Крижавец
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Баронот Лембах
ПУЦКОВА, Добрила - Мадлен Петровна
ДИНЕВСКИ, Вукан - учесник

Текст
ВО АГОНИЈА
Автор: КРЛЕЖА, Мирослав

  • Година:: 1960
  • Премиера:: 11.10.1960
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk