Архива на претстави

Година:

ВОЕНА ТАЈНА

Режисер:
НАУМОВСКИ, Душан

Сценограф:
ХРИСТОВ, Чедо

Костимограф:
ДОНЧЕВА, Елена

Композитор:
ТАВИТЈАН, Гаро

Актери:

Лица од животинско потекло:
ВРТЕВА, Веска -Роки тркачки коњ
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица - алтернација
НИНОВ, Славко - Цветко, магаре
АНДОНОВСКИ, Кирил - Гаро, пес - скитник
КИСЕЛИЧКА, Снежана - Доли, пудла
КАРАНЏУЛОСКА, Соња - алтернација
КОЛОЗОВ, Ѓорѓи - Бого, мечка
КОРУНОВСКИ, Кирил - Доре, нерез
ВЛАХОВ, Гоце - Том, селски мачор
РУБЕН, Емил - Пик, папагал
КИРЈАКОВСКА, Афродита - Шека, крава
КОНЕВСКА-РУСИ, Снежана - Мери, ангорска мачка
КОЛОЗОВА, Шенка - Фани, коза
ЏУНДЕВА, Љупка - Ика, овца
ВИТАНОВ, Томе - Вито, шимпанзо

Лица од човечко потекло:
НОКШИЌИ, Амернис - Алиса шестогодишно девојче
КОСТОВСКА, Стојна - Вероника, нејзина мајка, медицинска сестра
НЕШИЌ, Слаѓана - алтернација
КРСТЕВА, Катерина - Шпела, готвачка
ДОНЕВСКИ, Мирче - Гестрин, доктор на науки
КОСТОВСКИ, Душко - Медак, доктор на науки
ХРИСТОВ, Чедо - Стрел, доктор на науки
КАМЏИЈАШ, Чедо - Кант, доктор по право
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Козлевчар, доктор на науки
КОЧОВСКИ, Ташко - Францл, чистач без кфалификации
ШЕХТАНСКИ, Александар - алтернација

Текст
ВОЕНА ТАЈНА
Автор: ЈОВАНОВИЌ, Душан

  • Година:: 1984
  • Премиера:: 04.02.1984
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk