Архива на претстави

Година:

ВОЈНА И МИР ВО ГРУДА

Режисер:
ЕРАКОВИЌ, Благота

Сценограф:
РАДОЊИЌ, Велибор

Костимограф:
РАДОЊИЌ, Велибор

Композитор:
ТАМИНЏИЌ, Боро

Актери:
ШИШКОВ, Ристо - Симо
КОЧОВСКИ, Таше - Божо
ЏУРОВСКИ, Александар - Ѓураѓ
РУБЕН, Емил - Радуле
КРСТЕВСКИ, Драги - Алекса
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Савелја
АНДРЕЕВА, Емилија - Јевросима
КАМЏИЈАШ, Чедо - Богета
КАРАНЏУЛОСКА, Соња - Рената
КОВАЧЕВИЌ-ЈОВАНОВСКА, Славица - Маша
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Завиша
ДОНЕВСКИ, Мирче - Томаш
АРСОВСКИ, Петар - Страхиња
ВИТАНОВ, Томе - Живко
НЕШИЌ, Слаѓана - Боса
ВЛАХОВ, Гоце - Јагош
НИКЛЕВСКИ, Живко - Главниот

Текст
ВОЈНА И МИР ВО ГРУДА
Автор: РАДОВИЌ, Вељко

  • Година:: 1981
  • Премиера:: 18.04.1981
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk