Архива на претстави

Година:

ВОЛЦИ И ОВЦИ


Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар


Сценограф:
ВЛАДИМИРСКИ, Тома


Костимограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо


Актери:
БОШКОВА, Мери - Меропа Давидовна Мурзавецка, 65-годишна девојка
ПРЛИЧКО, Петре - Аполон Викторович Мурзавецки, млад 24-годишен, внук на Мурзавецки
СТОЈАНОВ, Крум - алтернација
ЧАБРИЌ ИВАНОВСКА, Добрила - Глафира Алексеевна, сиромашна девојка, роднина на Мурзавецка
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - алтернација
ПУЦКОВА, Добрила - Евлампија Николаевна Кузавина, богата млада вдовица
ЦЕКОВА, Стојка - Анфуса Тихоновна, нејзина тетка, стара жена
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Михаил Борисович Линаев, богат, дебел господин, околу 50 годишен, почесен судија
ЏУВАЛЕКОВСКИ, Илија - Василиј Иванович Беркутов, земјосопственик, сосед на Кузавина, маж, навидум на средна возраст, многу жив и вешт
МИЛЧИН, Илија - Вукол Наумович Чугунов, поранешен член на околиски суд, околу 60 години
ТАСЕВСКИ, Славчо - Клавдиј Горецки, внук на Чугунов, убав млад човек, со кадрава коса и румено лице
ГЕОРГИЕВ, Јордан - алтернација
ЦРВЕНКОВ, Благој - Павлин Савелич, главен лакеј на Мурзавецка
ЧОРЕВСКИ, Трајко - алтернација
СТЕФАНОВСКИ, Мирко - Влас, лакеј во трпезаријата
КРСТЕВСКИ, Драги - Корнелиј, лакеј
КИРОВ, Тома - Лакеј на Кузавина
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Стропилин, претприемач
АРСОВСКИ, Лазар - Бојаџија
ВИДОВ, Тома - Столар
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Селанец, поранешен селски намесник на Мурзавецка


Преведувач:
ИЉОСКИ, Васил


Текст
ВОЛЦИ И ОВЦИ
Автор: ОСТРОВСКИ, А. Н

  • Година:: 1950
  • Премиера:: 21.02.1950
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk