Архива на претстави

Година:

ВОЛПОНЕ

Режисер:
ЌОСТАРОВ, Димитар

Сценограф:
ПОПОВИЌ, Василие Цицо

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
ПОПОВ, Киро - Адвокатот Волтере
КОЧОВСКИ, Таше - Трговецот Корвино
КИРОВ, Тома - Судијата
КАМЏИЈАШ, Чедо - Моне
ЏУНДЕВА, Љупка - Коломба
КРСТЕВСКИ, Драги, слуга на Волпоне
КОСТОВСКИ, Драги, слуга на Волпоне
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко, слуга на Волпоне
МИЛЧИН, Илија - Волпоне
СТОЈАНОВ, Крум - Моска
ЦЕКОВА, Стојка - Куртизаната
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Корбачо
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Стражарот

Текст
ВОЛПОНЕ
Автор: ЏОНСОН, Бен

  • Година:: 1961
  • Премиера:: 05.12.1961
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk