Архива на претстави

Година:

ВРЕМЕ ОД ВАШИОТ ЖИВОТ

Режисер:
СТАВРЕВ, Бранко

Сценограф:
КОСТОВСКИ, Бранко

Костимограф:
ПЕТРОВА - МАЛКИЌ, Рада

Актери:
РОБЕВ, Ѓорѓи - Продавач на весници
ДИНЕВСКИ, Вукан - Џо
СТЕФАНОВСКИ, Борис - Арабјанецот
МИРКОВСКИ, Пантелеј - Пијаниот
НИКОЛОВСКИ, Тодор - Ник
ХРИСТОВ, Чедо - Вили
КАМЏИЈАШ, Чедо - Том
ЈАКИМОВСКА, Цветанка - Кити Дивал
КРСТЕВСКИ, Драги - Хари
СТОЈАНОВИЌ, Александар - алтернација
КОСТОВ, Димитар - Дадли
НИНОВ, Славко - Езли
ЦЕКОВА, Стоjка - Лорин
КИРОВ, Тома - Блик
БОШКОВА, Мери - Мери Л.
КОСТОВСКИ, Драги - Круп
КОЧОВСКИ, Таше - Макарти
ПРЛИЧКО, Петре - Кит Карсон
ПЕТРУШЕВСКИ, Љупчо - Морнарот
МИХАЈЛОВА, Вера - Ана
ВРТЕВА, Веска - Елзи
ВУЧКОВА ЖЕЖЕЉ, Вера - Дамата
ГАВРИЛОВИЌ, Ратко - Џентлменот
ПУЦКОВА, Добрила - Прва уличарка
КРСТЕВА, Катерина - Втора уличарка
ЏАМБАЗОВА, Анче - Трета уличарка
АЈРУЛА-ТОЗИЈА, Сабина - Четврта уличарка

Преведувач:
АНГЕЛОВСКИ, Димитар

Текст
ВРЕМЕ ОД ВАШИОТ ЖИВОТ
Автор: САРОЈАН, Вилијам

  • Година:: 1967
  • Премиера:: 21.04.1967
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk