Архива на претстави

Година:

ВРЕМЕ ЗА ПЕЕЊЕ

Режисер:
СТАНКОВСКИ, Димитар

Сценограф:
ГЕОРГИЕВСКИ, Владимир

Костимограф:
ЗДРАВЕВ, Ѓорѓи

Композитор:
НИКОЛЕСКИ, Димче

Актери:
ТЕМЕЛКОВСКИ, Петар - Крсте Шепнипостела
АНДОНОВСКИ, Кирил - Нове Вејврни
ЏУНДЕВА, Љупка - Евдокија Ортакоска -Жарот
ПРЛИЧКО, Петре - Чулиуши Јанко
ЌОРТОШЕВ, Кирил - Спиро Чкартоски
СВЕТИЕВ, Владимир - Епитропот
КОСТОВСКИ, Душко - Првиот селанец, Темелко
ПСАЛТИРОВ, Кирил - Вториот селанец, Гаврил
ЦЕКОВА, Стојка - Селанката
АРСОВСКИ, Петар - Човекот од камионот
КИРОВ, Тома - Старецот, татко на Нове
ВИТАНОВ, Томе - Момчето што го учи Крсте по пеење

Текст
ВРЕМЕ ЗА ПЕЕЊЕ
Автор: АНДРЕЕВСКИ М, Петре

  • Година:: 1975
  • Премиера:: 20.03.1975
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk